duminică, 14 martie 2010

Aici am scris eu

Dragii mei, simt că pentru noi a sosit acel moment.

Închid blogul.

E timpul să aruncăm o ultimă privire prin arhivă, să ne scoatem din favorites sau readere și să ne îmbărbătăm cu gândul că în orice sfârșit se ascunde un alt început - asta dacă avem ochi să-l vedem și voință să-l exploatăm. Când ne facem valiza ne gândim mai mult la ce lăsăm în urmă și prea puțin la ce urmează. Așa e omul.

Înainte de-a da stingerea, mă gândesc să vă spun, așa foarte scurt, cum a fost pentru mine toată chestia asta cu blogul.

L-am creat într-un moment dificil (mă rog, asta nu e poate foarte relevant; mie mi se pare mereu ca trec printr-un moment dificil), de derivă în ape reci și tulburi. Nu pot spune că blogul m-a facut să-mi găsesc direcția, dar m-a ajutat să-mi păstrez sângele rece.

Prin blog am cunoscut oameni noi și cool, exact când ajunsesem la convingerea că toți oamenii cool au murit, asta în scenariul optimist în care ei existaseră vreodată. A fost, cum să vă spun… mi-a mai venit inima la loc.

Datorită blogului și reacțiilor cititorilor, mă plac (eu - pe mine - mă) mai mult. Dacă măcar 2-3 oameni găsesc foarte tare ce scriu eu în 5-10 minute de nervi (de obicei am scris la nervi, când nu-mi propuneam decât să mă mai detensionez și să nu fac greșeli de gramatică), atunci poate că pot să fac ceva cu vorba. Mai departe o să încerc să încropesc o carte (hahaha, ce original. Știu.). Nu pot decât să fantazez la momentul la care unii dintre voi vor frunzări aparițiile noi în librărie și la un moment dat vor simți un fluture în burtă recunoscându-mi stilul. Sper de asemenea ca acela să fie momentul în care decideți și să cumpărați cartea :).

Chiar dacă nu voi mai scrie aici, voi continua să citesc cu încântare câțiva bloggeri. Nu sunt celebri, în vremurile astea calitatea nu e prea populară. Continuați și voi să citiți, online, offline, oricum vreți voi. Citiți - e singurul meu îndemn pe lumea asta. Veți avea numai de câștigat.

Cu bine și cu mult drag,
FFD

13 comentarii:

Aida B spunea...

mult succes:)
te-am citit cu drag si sper sa te recunosc in librarie, ca tare mi-a placut cum puneai vorbe peste angoasele mele.

DPolly spunea...

Hei, nu e bine ce faci. De ce să închizi blogul? Poţi să nu mai scrii în el, dar nu să îl închizi, poţi să ştergi istoria de pe browserul tău dar nu îl şterge-şterge. Eu mi-am schimbat adresa blogului sau nu am mai scris, scriu rar dacă scriu, dar nu l-am şters. Mă gândesc că asta ar trebui să faci şi tu, nu să îl ştergi.

Niciodată Singură spunea...

Îţi doresc tot binele din lume. Şi să reuşeşti să scrii cartea la care te gândeşti...

Manjusri spunea...

Imi pare rau... :(

Food For Depression spunea...

@Aida: Mulțumesc. Și eu sper.
@DPolly: you have a point. 1) Ce se întâmplă dacă mă răzgândesc, sau e ceva ce simt că trebuie să comunic scurt și rapid lumii? si 2) Mi-a devenit drag pseudonimul asta, foodfordepression, mi-ar parea rău să-l ucid.
Mă mai gândesc dar de scris aici, gata.

@Niciodată Singură: Mulțumesc mult. Sper din toată inima să reușesc.

@Manjusri: Și mie!! Dar dacă nu mai pot scrie constant... și dacă nu reușesc aici să spun tot ce am pe suflet... trebuie să încerc și altceva. Promit să te vizitez pe blog și să comentez. Uite, propun să anunț lansarea de carte la tine pe blog, te bagi? ;)

O îmbrățisare fiecăruia dintre voi.

Lucia spunea...

Mie chiar mi-a făcut bine acest blog...deseori spunea exact ce eu gândeam şi nu ştiam să spun!
Îmi pare rău, dar mă bucur pentru noul început.
Succes!

DPolly spunea...

De multe ori se pare că avem nevoi de decizii din astea radicale, poate te va ajuta, poate nu va schimba nimic... oricum ai grijă de tine!

Food For Depression spunea...

@Lucia: multumesc mult, pentru tot.
@DPolly: si tu de tine. Daca nu se intampla nimic, ma pot intoarce oricand aici, nu?

Manjusri spunea...

Bineinteles ca ma bag. :) Abia astept.

DPolly spunea...

Normal iar cei care te ştiu te vor aştepta cu braţele deschise!

Manjusri spunea...

Bineinteles ca ma bag... :)

diddle spunea...

E naspa ca pe tine chiar te cred. Eu l-am inchis de 5 mii de ori, dar nah... tu esti capabila sa faci cum zici :))
Ceea ce nu e decat de bine, ofc :) Te salut cu mult drag, hihi.

lollitta spunea...

totusi nu-l sterge. adica nu mai lasa sa se mai comenteze, nu stiu, orice altceva. dar nu sterge tot.
bafta in rest. sa-ti fie bine