luni, 27 iulie 2009

Reintrare în ritm

Sunt deja zile bune de când m-am întors, dar mi-a fost greu să reîncep să scriu. De fapt, mi-a fost greu să reiau cu totul viața de aici, să nu mă mai gândesc ce aș fi făcut acolo la ora asta, exact acum... Desigur, nimeni nu trăiește un concediu permanent, nicăieri pe fața planetei. Înțeleg că trebuie să ne trezim devreme, să mergem la muncă, să producem ceva, apoi să consumăm și să dormim.

Azi am fost din nou la birou. Devine din ce în ce mai greu să îmi păstrez optimismul, birourile goale ale foștilor colegi șușotesc între ele când le întorc spatele și mai că aș jura că fură capsatoare. Mă simt ca ultimul șoricel netot pe-o barcă scufundându-se, dar continui să vâslesc mai departe și privesc imperturbabilă bulboana care se apropie. Maschez neatent voluptatea intensității momentului, a măștilor scăpate de oamenii cuprinși de panică și care aleargă călcându-se-n picioare. Fapt e că nu-mi mai vine să fredonez melodii în ton cu radioul meu online secret. Puținii care am rămas mimăm sens, motivație, convingerea că mâine inboxul ne va rezerva vești mai bune. Ne evităm privirile. V. mă îngrijorează, opune presiunii crescânde o inerție direct proporțională, un amestec de letargie cu miza pe supranatural a condamnatului la moarte.

Cerul violet mă înseninează.

4 comentarii:

Eugen Ion spunea...

Si eu tocmai am venit din concediu. Diferenta consta in aceea ca eu am colegi care imi zambesc. Majoritatea ma intreaba daca am fost la mare (e evident, sunt "ceva" mai bronzat) unde am fost (sunt de 9 ani "vamaiot", nu intentionez sa merg in alta parte prea curand, desi Vama devine o Mamaie mai mica... Urat), si alte chestii din astea.
Ca o curiozitate, vroiam sa te intreb unde mergi la mare (daca mergi la mare), dar aceasta poate fi foarte frumos o curiozitate neimpartasita.

Food For Depression spunea...

Bine-ai revenit atunci si tu!
Ca sa-ti raspund la intrebare, tot prin Vama trec si eu (unde naiba altundeva...) cand merg la noi la mare.

naked as we come spunea...

asadar ai revenit... trecuse ceva vreme.
ps asa-mi suna si mie... unde naiba altundeva decit in vama da' asa se uriteste locul ala...

Eugen Ion spunea...

Mda, Vama se "mamaizeaza" rau de tot. Ramane 2 mai, dar si pe acolo sunt motive de regret.
Vama ramane mai salbatica numai in partea sa stanga. Eu de fel fac plaje la cherhanaua de pescari, acolo "lucrurile" au ramas neschimbate de ceva ani, dar nu mai garantez pentru anul viitor.

+ ca nu inteleg care e faza cu baietii aia de se drogheaza si se rup cu alcool... Eu credeam ca Vama inseamna altceva, dar poate am inteles eu aiurea...