joi, 18 decembrie 2008

Expresii extreeem de enervante!

Sunt cateva cuvinte si formulari in limba romana pe care, daca as putea, le-as strange snop, le-as lega bine si le-as da foc. Dupa care le-as juca cenusa in picioare.

Daca nu sunt indiscret(a): oooh, ba esti! Si stii asta foarte bine, numai ca mizezi pe bunul meu simt care ma va impiedica sa te fac indiscret(a) si ma va determina sa-ti raspund la intrebare. Ei bine, poti sa-ti bagi indiscretia in fund, eu n-am de gand sa ma las manipulata atat de simplist, inventeaza ceva mai subtil.

Sincer: Sincer sa fiu... Sincer sa iti spun... Sincer iti zic! In caz ca nu ti-ai dat seama, tocmai imi transmiti mesajul ca in rest onestitatea ta e indoielnica. Dispari.

Sa iesim la o cafea: Nu. Nu. Nu. Suna oribil, atat in context personal cat si de business. Mai ales cand propui sa bem o cafea la 10 noaptea si tu nici macar nu bei cafea. Iar sucul nu e un inlocuitor adecvat!! Exista un milion de alte modalitati, mult mai naturale, de a-mi spune ca vrei sa discutam.

Dumneata: glumesti? Te-ai teleportat acum 2 secunde din vreun sat izolat din Romania anilor '80? Revino-ti, adapteaza-te si invata-l pe 'dumneavoastra'.

Ooooooof!!

3 comentarii:

Anonim spunea...

As adauga la "dumneata": matale. Suna oribil!
Pe mine ma enerveaza: duduie, pa si da in loc de pe si de, ma-ta in loc de mama ta.

Food For Depression spunea...

Corect! Cum am putut omite 'duduie'? :))

Acum m-am uitat in dictionar, se pare ca si mata si matale decurg tot din dumitale(=root of all evil).

Anonim spunea...

Mai e o chestie care ma enerveaza. Este vorba despre folosirea complet aiurea a lui "decat": am vazut decat un om, mi-a spus decat atat etc.