marți, 30 decembrie 2008

La magazin

Aveam nevoie de cateva lucruri, nimicuri in fond, asa ca mi-am invins sila si groaza si m-am hotarat sa ma duc la cel mai apropiat hipermarket din cartier. Pentru ca... acum, indiferent de cartier, ai mereu cel putin doua optiuni in preajma. In fine. Am oroare de mers la cumparaturi in preajma vreunei sarbatori; nu suport aglomeratia, agitatia oamenilor, vandalizarea rafturilor, mirosul. Dar m-am dus, sperand inca o data ca de data aceasta va fi uman.

Nu a fost. Am dat o raita prin magazin si am plecat fara sa cumpar nimic. In primul rand, ceea ce cautam era deja epuizat. In al doilea rand, am simtit iar strangerea de stomac care prevesteste o indispozitie de durata. Ce haos! Cat primitivism! Consumism ca surogat al Paradisului, vorba lui Sabato. Oamenii se reduc la simpla placere de a crapa in ei cat cuprinde. Nu mai conteaza nici macar ce - am vazut parinti cu copii prescolari dupa ei, care umpleau carucioarele pana la refuz cu zeci de conserve si semi-preparate intesate cu chimicale. Ideea de a citi eticheta le este extraterestra.

Asa ca... am redus lista de cumparaturi si m-am limitat la magazinele din jurul bocului. In ultima instanta, cine zice ca omleta nu merge si ca cina?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Am trait si eu astazi o experienta similara. Lumea parca a innebunit. Traim printre brute si necivilizati insa acum, de sarbatori, mitocania se amplifica. Am fost lovit de 4 ori cu caruciorul iar persoanele care m-au lovit au trecut cu nonsalanta mai departe, fara sa zica nimic. Parintii urla dupa copii, copiii urla in fata standurilor cu jucarii sau dulciuri, mobilele suna in continuu pentru completari de ultima ora la lista kilometrica de cumparaturi, oameni agitati si nesimtiti... In semn de protest, am iesit din supermarketul aflat in incinta mall-ului si am mers la Carturesti. Banii destinati cumparaturilor din supermarket si inca ceva pe deasupra i-am "spart" pe carti. In definitiv, produsele pe care vroiam sa le cumpar le gasesc si la magazinul de la parterul blocului.

Food For Depression spunea...

Bun, vad asadar ca empatizezi total cu mine :)

Anonim spunea...

:) Da, empatie totala... Pana la urma toata tarasenia a avut un final fericit: m-am ales cu carti, numai bune de savurat in zilele astea libere.

Food For Depression spunea...

Nice. Ce carti?

Anonim spunea...

Heinrich Zimmer - "Mituri si simboluri in arta si civilizatia indiana"; Allan Bloom - "Criza spiritului american"; Jean Sevilla - "Terorismul intelectual".

Food For Depression spunea...

As incepe cu cea de Sevilla, suna interesant. Sa-mi spui cum sunt, ok?

Anonim spunea...

Gand la gand cu bucurie... :) Si eu aveam de gand sa incep tot cu ea. Te tin la curent.