miercuri, 17 decembrie 2008

Simbolistica moderna

Oare ce vrea sa transmita o fata care poarta cercei Playboy? Astazi, in ciuda orei matinale, nu mi-am putut dezlipi privirea de pe urechile unei tinere domnisoare, profitand de faptul ca ea la randul ei era absorbita de lectura revistei 'Povestea mea'. Fata avea urechile impodobite cu o minunatie de pereche de cercei cu strasuri, in forma celebrului iepuras Playboy. In mod automat, in mintea mea au incoltit cateva intrebari:
1. De ce nu se fac si cercei cu Coca-Cola sau BMW?
2. De ce nu vedem barbati care promoveaza brandul Playboy, ci numai femei? Si nu in ultimul rand,
3. Ce se petrece in mintea femeii (insist sa cred ca ceva activitate neuronala are loc) care isi achizitioneaza un tricou, un ghiozdan sau o pereche de cercei inscriptionati cu Playboy? Le admira pe fetele din revista si din industrie? Isi imagineaza ca asa transmite intr-o forma usor deghizata dar totusi fara echivoc natura sa jucausa si sexualitatea lipsita de inhibitii? Sau este doar proasta?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca in spatele acestei exhibari a emblemei Playboy se afla un instinct care le spune acestor fete ca trebuie sa emite anumite semnale catre barbati. Cred ca e vorba despre instinct, pe care se grefeaza gusturi indoielnice, vecine cu kitsch-ul.
Am vazut cercei cu Coca_cola, Mercedes, BMW. Erau ingrozitor de urati. I-am vazut purtati doar de tiganci.
Probabil ca fetele care promoveaza brandul Playboy isi doresc sa arate ca fetele din revista, sa fie admirate si sa traiasca viata de lux si lipsita de griji pe care o traiesc acele fete.

Food For Depression spunea...

Serios exista si astfel de cercei? :)))
Fetele alea ar trebui sa isi dea seama ca cele din revista nu-s deloc lipsite de griji si presupusul lux, atunci cand exista, e platit cu varf si indesat. Ceea ce ma re-aduce la intrebarea: sunt pur si simplu proaste?

Anonim spunea...

Da, exista. Am vazut saptamana trecuta o pereche BMW. :)
Asa e, luxul acela e platit cu varf si indesat. Dar fetele astea habar nu au prin ce au trecut modelele lor din Playboy.
Nu stiu daca sunt proaste. Cred ca mai degraba sunt naive.