marți, 23 decembrie 2008

Viata merge mai departe

Dincolo de "atmosfera de sarbatori" (pe-asta ar fi trebuit sa o trec pe lista expresiilor enervante), oamenii continua sa isi traiasca viata, fix la fel, poate doar cu un plus de cheltuiala. O pereche divorteaza dupa multi ani de sacrificii ale unuia dintre ei pe altarul intelegerii comune. Un tata face AVC dupa ce s-a enervat din nou, cumplit, in trafic. Un imbecil i-a taiat calea, altul l-a blocat in parcare, iar acum baiatul lui nu mai raspunde la telefon, oare ce sa-mi imaginez? Un sef isi saboteaza sistematic noua colega, ma rog, cel putin atunci cand nu poate sa isi insuseasca pe nedrept meritele muncii ei. Copiii indepartati de parinti se indeparteaza si mai mult, pentru ca au crescut suficient de mari ca sa inteleaga ca iubirea, pur si simplu, nu e acolo, n-are rost sa insiste la nesfarsit. Doamna singura si tot mai batrana continua sa hraneasca si sa adaposteasca in garsoniera ei de 30mp haita de caini vagabonzi din jurul blocului, de trebuie sa iti bagi nasul in fular cand treci pe langa ea.

Nu stiu exact ce inseamna "spiritul Craciunului", in acceptiunea majoritatii. Miracolul nasterii lui Hristos? M-as mira. Bucurie, generozitate, pretuire, altruism? N-am niciun motiv sa cred asta. Judecand dupa fapte, oamenii iubesc Craciunul pentru ca le aduce caltabosi, cadouri, oferte promotionale si concert gratis in parc.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ai dreptate. Craciunul inseamna alergatura prin supermarket cu caruciorul plin, concert de la primarie (platit tot de noi) in parc, cheltuieli desantate.
Nimeni nu isi mai pune in mod real problema nasterii lui Hristos. Pe El l-am uitat de mult si ni-l imaginam ca pe o papusa de plastic asezata in piata centrala a orasului, intr-o facatura ce vrea sa reproduca ieslea din Bethleem.