vineri, 6 februarie 2009

Adevar simplu si practic

Fact: pe oameni ii doare fix sub coada daca iti merge rau.

Altfel, pare sa ii preocupe cum iti merge, chiar te intreaba mimand interesul. E important insa de tinut minte si de avut in vedere ca totul nu e decat fatada atunci cand discuti cu ei. Tendinta de a raspunde sincer trebuie reprimata discret si inlocuita cu banalitati amabile. Sa marturisesti ca iti merge rau, in special din punct de vedere material, te face indezirabil si nefrecventabil. Indispui, esti inadecvat.

Din perspectiva pozitiva, e reconfortant sa ii pui pe ceilalti in situatii delicate si astfel sa le poti privi adevaratul chip. Vei stii pe viitor exact cu cine ai de-a face.

Sa nu mai am asteptari in privinta celorlati - asta cred ca va fi cea mai dificila lectie de viata pentru mine.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sinceritatea e adeseori luata drept slabiciune. De aceea, prefer sa imi pun masca "totul e bine iar eu ma simt excelent".

Aida B spunea...

e buna strategia cu "totul merge bine". eviti sfaturile necerute si atitudinea "de ce te plingi, se poate si mai rau". partea cu sfaturile necerute ma enerveaza cel mai tare, eu as spune chiar ca unii se bucura ca ai vreo problema ca sa-ti poate oferi ajutorul "dezinteresat" pe care nu l-ai cerut. si se mai si supara cind ii refuzi sau nu vrei sa asculti ce-ti spun.

Anonim spunea...

treaba asta cu asteptarile suna a amagire de sine (zic si io, ca o cunosc :)). cat suntem vii, intotdeauna ne dorim - macar in secret - sa putem avea asteptari de la oameni, iar ei sa nu dezamageasca.

asadar, n-as zice ca asteptarile sa nu mai existe deloc. o ajustare a lor ar fi insa potrivita.