vineri, 13 februarie 2009

Iar m-am enervat!

Intrebarea mea de astazi este scurta si clara: cum ajung atatia boi in pozitii sus-puse? Cum e posibil ca toti retardatii incapabili sa emita macar un pui de idee proprie castiga salarii fabuloase, vad toata lumea pe banii altora si dau sfaturi din varful buzelor celorlalti?

Ma lovesc cel putin o data pe saptamana de un nou bou. Boul ultimelor zile a adunat cu mult peste 60 de trandafirasi in buchetelul vietii, de ce nu se pensioneaza odata in ma-sa nu stiu dar banuiesc (in afara jobului nu da nimeni niciun scuipat pe el) si imi explica el mie, de la mii de kilometri distanta, ce ar trebui sa fac. Asta in conditiile in care eu fac ceea ce fac de ani buni si cu rezultate notabile, iar el doar preia informatiile de la mine si altii ca mine si le prelucreaza mai departe. Ceea ce ii asigura traiul placut descris mai sus.

Si atunci, vin si intreb: cum naiba isi imagineaza that old fart ca imi poate explica el mie ceva? Si totusi, omul e imperturbabil in discursul lui nesolicitat si neincurajat, adora sa se auda vorbind minute in sir fara intrerupere. Cand ii spun ca nu sunt de acord cu el, ramane usor perplex, e evident o varianta de raspuns pe care nu a anticipat-o (desi fac asta destul de des cu el, o capacitate minima de adaptare la realitate ar trebui sa il pregateasca pentru o noua reactie de respingere din partea mea), ezita aproape nesesizabil, tace cateva secunde (binecuvantata fie linistea!), dupa care isi reia ideea de mai inainte, fara niciun fel de ajustari.

Si ma mai intreb ceva: cum e posibil sa nu-ti dai seama ca esti prost?! Adica, unii oameni obiecteaza, iti aduc contraargumente, evenimentele te contrazic. Si tu continui sa fii un bou. Cum reusesti? Vorba 'ceea: what's your secret?

Ma scot din minti toti acesti boi care nu pricep si imi complica mie viata. Imi imaginez ca toti bancherii vinovati de criza cu care ne luptam (noi, aia cu cap) erau fix pe tipicul astuia.

6 comentarii:

Anonim spunea...

AMEN!!!!

Anonim spunea...

Si eu suspectez ca marii bancheri de pe Wall Street care vin acum cu mana intinsa sa ii scoata contribuabilii din rahat sunt ca boul din exemplul tau.
Am avut ocazia sa cunosc vreo cativa bancheri si alti indivizi care lucreaza in domeniul pietei de capital autohtone. Dumnezeule! Am inteles de ce s-a dus dracului toata sandramaua. Inculti, autosuficienti, fuduli, incapabili sa asculte si altceva decat corul laudatorilor... se credeau buricul pamantului. Daca astia de pe plaiurile mioritice sunt asa, oare cei din SUA, Marea Britanie, Germania, Austria etc. cum or fi?

Food For Depression spunea...

@Lars: bine-ai venit!

@Manjusri: pai si pe la ei sunt o groaza de tampiti. Sper doar ca in proportie mai mica decat pe-aici...

giuly spunea...

Romania ?

Food For Depression spunea...

@giuly: welcome. 100%...

Anonim spunea...

ah...credeam ca doar eu ma confrunt cu geriatria ...nu. nu-s boi. eu la-m studiat pe al meu (are 68 ani- si sa-mi fie cu iertare, insa de cateva ori....mi-am dorit sa-i maninc coliva)so, nu-s prosti, doar foarte bine axati pe datul din gura ce le-a adus vezi bine salariul enorm luna de luna. doamne..eram gata sa ma intreb daca nu-mi esti colega la faza cu: "Si totusi, omul e imperturbabil in discursul lui nesolicitat si neincurajat, adora sa se auda vorbind minute in sir fara intrerupere."