marți, 18 noiembrie 2008

Despre plase

Haha, poate titlul te-a indus in eroare si te-a facut sa te gandesti la plase ca la pacaleli, inselaciuni, cu alte cuvinte la ceea ce oamenii obisnuiesc mai nou sa denumeasca prin oribilul termen tzepe!

Ei bine, nu. Simt nevoia, sfidand riscul considerabil de a pica in derizoriu chiar inainte de a ma ridica din el, sa vorbesc despre plase - pe stil vechi - sau versiunea lor actuala, nelipsitele pungi.

Sigur ai remarcat, plasele/pungile sunt parte integranta din lifestyle-ul romanesc asa cum barbecue-ul e definitoriu pentru domnii de peste ocean. Romanii cara plase cu ei. Indiferent unde merg. La medic, in vizita, la birou, poate la croitor. Plasele functioneaza ca un soi de genti sau chiar posete, dupa caz.

Inchei rugandu-te sa meditezi la senzatia nebanuita provocata de plasa cu continut contondent pe care domnul intre 2 varste, slinos si urat-mirositor de langa tine din vagonul de metrou, tramvai sau orice alt mijloc de transport in comun ti-o impinge insistent in gambe. Mmmmmmm!

2 comentarii:

Crisia spunea...

De cand ma stiu n-am suportat sa car sacose, mai ales de plastic. Pot face asta cel mult din usa magazinului pana la masina.

Mai ales ca sunt multicolore, cu tot felul de inscriptii, de poze, de reclame, care mai de care mai ...refolosite. Yak!

Someone there. spunea...

Eu nu pot să merg pe stradă normal dacă nu simt geanta în spate sau în lateral ...iar plasele doar când e nevoie de ele şi altceva nu am de ales ...