marți, 25 noiembrie 2008

Discriminare

Astazi simt nevoia sa scriu despre discriminare. Egalitatea sanselor nu e decat o minciuna sinistra, o propaganda rau-intentionata, o sublima strategie de indesare a unui pumn suplimentar in gura celor care ar vrea sa isi ceara drepturile.

Romanii sunt victimele discriminarii. Negrii. Saracii. Cei fara diploma de studii superioare. Ne-cunoscatorii de limba engleza. Adeptii unei alte religii. Copiii. Toti sunt etichetati din start ca avand sau nu o serie de calitati si defecte.

Periodic intalnesti un norocos care apartine grupului favorizat si care n-are nici cea mai mica urma de constiinta asupra hazardului care l-a facut sa fie acolo si nu aici. Sau care are prostia imensa de a crede ca i se cuvine sa fie acolo. Norocosul e mult sub tine, din toate punctele de vedere. Cand deschide gura emite numai banalitati sau ineptii de-a dreptul. Nu empatizeaza, nu simpatizeaza, nu are istetimea si curajul unei opinii. E incapabil de ironie fina, de umor rafinat. Dar il intalnesti intr-o pozitie la care tu nu vei avea niciodata acces, pentru ca ambalajul lui valoareaza mai mult decat continutul tau.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Acei norocosi despre care vorbesti sunt niste fiinte goale pe interior. Nu au nici un pic de adancime. Si, din pacate, sunt multi si ii intalnesti peste tot.

Anonim spunea...

Daca nu sunt indiscret, postarea a fost generata de o experienta personala?

Anonim spunea...

Sigur, tot ce postez e legat de ceva ce am trait eu, chiar daca uneori doar in calitate de observator.

dacu spunea...

ei, dinozauri și oportuniști sunt peste tot - in fiecare zi, doza de nesimțire trebuie să crească...