marți, 3 februarie 2009

Bleah!

Incep sa fiu din ce in ce mai iritata si mai dezamagita de frecventa, plasticitatea si intensitatea crescanda a limbajului sub-urban adoptat tot mai des de catre bloggerii din Romania.

Sigur ca inteleg ca blogul reprezinta pentru fiecare dintre noi un colt de Hyde Park virtual, unde esti liber sa spui (aproape) orice iti vine la gura. Dar ca de obicei principiul sanatos al libertatii de exprimare este gresit aplicat de majoritate. Inteleg ca un "in p.. mea" bine plasat face uneori cat 1000 de cuvinte, actioneaza ca o supapa si poate provoca hohote de ras. Dar sa fim seriosi, asta nu poate fi o strategie de exprimare pe termen lung si nu va inlocui niciodata substanta. Plus ca ceea ce are efect in limbajul oral nu poate fi totdeauna transpus ad literam in scris.

Noi romanii avem o relatie bolnava cu critica; nu stim nici sa o facem, nici sa o primim. Daca acuzi pe cineva de ceva si folosesti prilejul pentru a aduce in discutie organe genitale, rude si excremente, asta nu te face sa ai mai mult impact. Dimpotriva, scazi in ochii mei si iti reduci credibilitatea.

Ah, si am mai remarcat un lucru. In ultima saptamana, am citit cel putin 3 posturi ale unor autori diferiti in care eram asigurata ca ideea prezentata le-a venit in timp ce erau pe WC. Extrem de gretos. Nu ma intereseaza ce face nimeni pe buda, multumesc frumos.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Intreaga societate romaneasca e inundata de limbajul sub-urban.
Am mai sesizat ceva: prolifereaza un mod mizerabil de folosire a limbii romane. Se folosesc aiurea diverse cuvinte si expresii, nu se cunosc reguli elementare de gramatica, se scrie cu mai multi sau mai putini "i" decat ar trebui (de obicei mai putini) etc.

diddle spunea...

:( ma simt

Food For Depression spunea...

Did, relax! La tine injuraturile fac parte din savoarea textului :) Am scris postul cu altii in gand...