sâmbătă, 25 aprilie 2009

Mesaje de departe

Primesc mesaje de departe despre oameni pe care îi cunoșteam, cu care am petrecut ore întregi cautându-ne, reîntregindu-mă. Ei sunt acum care încotro, fie pe plaje exotice de care n-am auzit decât în filme, fie în țări curate unde scuipatul pe stradă nu există. Descopăr cu un fior că cei câțiva rămași lângă mine mimează absenți existența și visează să plece și ei într-o zi. Și eu aș da nefericirea certă de azi și de mâine pe necunoscut fără să clipesc. Numai ca eu nu pot, sunt blocată aici și nu pot decât asista din ce în ce mai împietrită la dispariția garantată a sevei din viața mea.

Tristețea asta profundă mi-e atât de familiară încât îi știu fiecare cotlon, n-am nevoie de nicio lumânare ca să mă orientez prin ea. Știu ieșirea din dos, când deschizi într-o dimineață pleoapele și ți-e imposibil să mai găsești un impuls de a ridica din pat. La un moment dat am avut senzația că văd și treptele de marmură din față, unde un covor moale conducea pașii către pajiștea cu flori (just how naive is that?!), dar cum m-am rătăcit iar mă întreb dacă nu cumva era doar o impresie la fel de înșelătoare ca și asfaltul care se unduiește în depărtare pe vreme de caniculă.

7 comentarii:

lollitta spunea...

tarile acelea despre care spui tu nu garanteaza fericirea, iar asta probabil ca o stii. e mai rau chiar, spun eu care imi doresc sa ma intorc si-s legata aici departe. e mai frumos sa visezi la ele decat sa traiesti acolo...

Food For Depression spunea...

Va trebui sa te cred pe cuvant, lollitta, ca eu n-am trait asta pe pielea mea. Dar macar odata incercata si asta nu te mai intrebi ce-ar fi fost daca...

lollitta spunea...

da, nu te mai intrebi, dar mai dispare un vis, o posibilitate pe care credeai ca o ai de a gasi fericirea

exq spunea...

necunoscutul e si aici si acum. si se poate intampla sub orice forma, motivele de a zambi exista permanent in jurul nostru, numai butonul se apasa insa din interior.

eu iti spun tie ce-mi spun si mie, pe principiul nu fa ce face popa, fa ce spune el. uneori cred ca ar fi mai bine sa nu mai gandim atata, ci doar sa fim. simplu, ca o cafea buna bauta intr-o zi de duminica intr-un loc frumos, in soare.

Food For Depression spunea...

Multumesc exq. Si eu imi tot propun sa nu mai disec atata totul, sunt convinsa ca e mult mai sanatos asa.

cristians. spunea...

foarte frumoasa postarea! daca poti spune frumos si trist in acelasi timp...poti! :)

Food For Depression spunea...

Merci, Cristian!