vineri, 8 ianuarie 2010

100%?

Una din condițiile reușitei în viață trebuie musai să fie măsura. Să știi când să te oprești din mâncat, muncit, vorbit, iubit, urât, încercat, și tot așa. Să spui, și să îți spui, gata. Plimbăm ursul, mutăm cortul, pe-aici ne-am lămurit și nu mai e nimic de făcut.

Remarc că cei care au cele mai mari probleme de control (lipsă de control, că îi știm foarte bine și pe amărâții ceilalți, cei cu excesul de control, care sunt altă parcelă în grădina Domnului), atunci când sunt lehămetuiți de miile de promisiuni neîmplinite și obiective ratate, recurg la gesturi extreme. Obezul trece brusc de la munții de chipsuri la supa de varză.

De ce e echilibrul așa pasăre rară?

4 comentarii:

Eugen Ion spunea...

Buna intrebare...
Cred ca suntem victimele consumismului si a politicilor geniale de marketing care ne indeamna vesel "sa vrem". Si noi vrem. Daca nu vroiam inainte, sigur vrem dupa ce luam contact cu tehnica de vanzare. Noi, adica cei mai multi dintre noi...
Eu de exemplu refuz sa slabesc pentru ca societatea imi impune asta si iau in considerare aspectele de sanatate datorate celor 95 kg ale mele... Mi-am propus sa slabesc in etape, ci nu de la chips la ciorba de varza. Mai ramane de vazut daca reusesc, va tin la curent.

:)

Food For Depression spunea...

Eu iti doresc succes si echilibru :)

brontozaurel spunea...

Pentru ca oamenii nu au rabdare. Atat cei care initiaza schimbarea, cat si cei care asteapta asta de la ei. Pentru ca se tem de criticile cu care se vor confrunta daca nu vor produce niste rezultate vizibile in cel mai scurt timp. Iar solutiile radicale chiar sunt al dracului de eficiente pe termen scurt. E adevarat ca pe termen lung se schimba lucrurile...

Pentru ca uneori e mult mai usor. E mult mai usor, de exemplu, sa te apuci sa critici vehement o idee pe care ai sustinut-o pana la momentul acela, folosindu-te de toate argumentele pe care le folosisera altii inaintea ta. E mult mai usor sa faci asta si sa incerci sa ii impiedici punerea in aplicare decat sa te implici in continuare recunoscand care sunt punctele slabe si incercand sa gasesti solutii. E mult mai simplu, de exemplu, sa arunci/ dai la cersetori/ consumi chiar tu ca la o ultima "petrecere de adio" toata mancarea din casa, sa nu mai aduci mancare in casa, sa nu mai iesi avand bani decat pentru foarte putin. Sunt reguli simple, stricte si clare. Echilibrul nu e chiar asa clar.

Evergreen spunea...

e greu de atins. suntem excesivi pentru a ne implini anumite goluri

asa e la mine cu ciocolata, cred. da nu's obeza