miercuri, 20 mai 2009

Bunătăți pierdute

Câtă cruzime să inventezi înghețata cu alune și caramel în exact aceeași epocă în care sexy înseamnă să fii scândură, cel mult o scândură cu fund și sâni. Ce tragedie să nu îți poți lăsa papilele gustative într-un delir orgasmic atât de tangibil, atât de facil, oh nu, în zilele noastre o mărime a echilibrului interior a devenit controlul impulsurilor alimentare. Pe undeva de înțeles, mă trage de mânecă rațiunea, mă uit în jur și mai toată lumea pare cotropită de punguțe adipoase și colăcei inerți, îmi imaginez degetul arătător palpând rontunjimile vizibile și văd unghia pierzându-se între pliurile pielii, alunecând in carnea moale ce nu opune rezistență. Grăsimea înconjoară ca un șarpe trădător coapse și burți, cureaua nimicește farmecul ambelor sexe pentru că taliile bine desenate sunt tot mai rare, surplusul sugrumat se revarsă în lături, mai mult sau mai puțin vizibil. E o luptă dură în care nimeni nu câștigă la nesfârșit, dacă aș fi CEOul unui mare concern farmaceutic aș investi masiv în pastila care taie pofte sau care arde calorii în timp ce ne uităm la televizor. Omul modern e unul static, trebuie voință serioasă ca să faci sport adevărat, și oricât sport ai face tot trebuie să înveți să spui nu ciocolatei, prajiturilor, cremei de zahar ars, grăsimilor, chipsurilor, fursecurilor, fructelor confiate, croissantelor, alunelor, migdalelor, fisticului, bomboanelor, vinului, berii, sosurilor, cartofilor prăjiți și biscuitilor cu unt și, și, si, motiv de veșnică tristețe mereu zgândărită de vizita la magazin.
Ei poftim, acum mi-e foame.

4 comentarii:

evergreen spunea...

ce scîndură? ce modă?
îngheţata, ciocolata, pufarinele... ele conduc lumea

alergăm... şi mîncăm cît vrem

Food For Depression spunea...

Eeeeh.... asa gandeam si eu la 24 de ani...

diddle spunea...

evergreena nu stie ce vorbeste :)) ea a prins genetic bun, dar n-o luam in calcul la statistici!

da, ce chestie. daca mananci o inghetata mare cudetoate, se trezeste cineva sa te intrebe: ai probleme in relatie? te-au dat afara de la job? esti disperata? NU, FUTU-I, DOAR MA BUCUR DE VIATA!

mdea, in ce lume traim. faina insemnare, ca uitasem de ce-am venit.

x spunea...

cred ca restrictiile nu fac decat sa agraveze situatia.
niciodata nu m-am abtinut de la deliciile astea si nu am tinut cure de slabire nu pentru ca n-ar fi trebuit,ci pentru ca eu ma accep asa cum sunt.am burta,da,am.si dc renunt la trufandale n-o dau jos fara sport abdominal.pa´na la 25 de ani eram sub 50 de kg la 1,70.apoi am adaugat treptat,am in jur de 60 acum,la 34.pentru ca sunt o femeie cu ceva estrogen,am fost si sunt singura care s-a acceptat,desi 90-x-90 am si acum si slabesc cat vreau dc vreau ,mai ales.
da,ma plac asa cum sunt si nu ma pedepsesc cu restrictii,sunt o gurmanda incurabila