marți, 6 ianuarie 2009

Nedumerire

Pot fi, un el si o ea, doar prieteni? Nu vreau sa analizez exceptiile, desi sunt convinsa ca exista. Eu am avut cativa prieteni cu care ma intelegeam grozav, dar e adevarat ca pe la inceputuri, intr-un fel sau altul, fiecare dintre relatii a avut de depasit momentul atractiei; aceasta fiind insa de fiecare data unilaterala si nu de mare intensitate, nu a constituit o problema. Ma intereseaza foarte mult regula de baza, probabilitatea cea mai mare.

OK, admit ca e pe undeva natural, instinctiv sa evaluezi, macar ultra-superficial, atractivitatea fiecarui exemplar al sexului opus pe care se intampla sa il cunosti si eventual calitatea sa de potential(a) partener(a). Dar dupa... depasim momentul, nu? Sau nu? De la ce premise sa pornim? Sa ne cenzuram gesturile, pentru ca cel mai nevinovat poate fi gresit interpretat? Sa ma astept sa primesc avansuri nedorite? Sau sa continui sa cred ca barbatii si femeile pot fi doar amici?

6 comentarii:

Anonim spunea...

Iti pot impartasi doar propriile mele experiente.
Am 4 prietene, cu care ma inteleg excelent si suntem foarte apropiati. Apropierea sa nu o intelegi in sens sexual. Nu, pur si simplu suntem prieteni foarte buni. Sunt fete frumoase, atragatoare si nu mi-ar displacea sa am o relatie cu oricare dintre ele. Dar cu toatea astea am ramas doar prieteni foarte buni. Noi nu ne cenzuram gesturile. Asta poate si pentru ca ne stim de multa vreme si ne cunoastem destul de bine.

Food For Depression spunea...

Bun. Deci inteleg ca tu tinzi catre varianta 'Da, poate exista amicitie pura intre sexe'.

Anonim spunea...

Da, cred ca se poate.

Food For Depression spunea...

cool :)

Anonim spunea...

Eu cred in amicitia dintre sexe, doar dupa depasirea pragului de atractie. Si doar daca cei doi sunt implicati in alte relatii, astfel incat atentia le este canalizata asupra altei persoane.
Altfel nu, nu cred ca exista prietenie intre un barbat si o femeie. Pentru ca inevitabil unul dintre ei va dori ceva mai mult de la celelalt.
Parerea mea. :D

Food For Depression spunea...

Multumim, Tomata! :)