sâmbătă, 7 martie 2009

Evadari

Primesc inca de dimineata primele telefoane din partea amicilor care imi propun diverse planuri de weekend. Ma induioseaza, nu pricep cum de continua sa ma sune, sunt absenta de prea multa vreme dar probabil aparentele mele de "sunt aici" functioneaza. Caut de fiecare data o dovada a lucrurilor care ne-au unit in urma cu ani buni si ma intreb de fiecare data cum de-am ramas eu, numai eu, atat de in urma, in vreme ce toata lumea in afara de mine pare sa fi mers mai departe. Sunt si invitatiile acestea un foarte bun indicator al varstei mele si a lor; daca acum zece ani ieseam in parc si acum cinci in club, acum sunt invitata la masa. O cina informala, mei se spune, la ea&el acasa. Desi rational stiu ca ar trebui sa ies din casa, sa socializez, sa ma pierd printre altii, in plan profund am o reactie de respingere, de incapatanata impotrivire. Vad deja masa prea mica, cu fata de masa discret patata si sifonata, aceleasi feluri de mancare la fel de mediocre pe cat au fost dintotdeauna. Simt in haine si in par mirosul impregnat de bucatareala, senzatie odioasa de care ma grabesc sa scap ajungand acasa, cand primul lucru pe care-l fac dupa ce ma descalt e sa alerg in baie si sa dau drumul la apa in cada. Sa vad, nu stiu inca, raspund las, refuzul brutal nu mi-e la indemana, poate pana diseara uitam ca trebuia sa dau un raspuns.

Singurele lucruri care imi aduc alinare zilele astea sunt spectacolele de teatru pe care le consum pe banda rulanta. Ma calmeaza obscuritatea salilor, oamenii de pe scena sunt singurii care mi se mai par curati si curajosi. Plec de-acolo cu senzatia ca pe lume exista inca iubire, creatie, pasiune, frumos.

3 comentarii:

sorin spunea...

e si indepartarea o profesie...eu am intirziat mult timp, luni de zile, in spatiul ei securizant dar si nelinistitor...un gust de instrainare apoi, de inadecvare, un sentiment acut de fragilitate, dar si placerea aceea ciudata de a fi doar cu tine...voiam sa spun ca e asa bine scris aici...ti-as citi un jurnal intreg...

Food For Depression spunea...

Multumesc mult.

Anonim spunea...

idem dlskla :D