vineri, 14 august 2009

Furtuni zadarnice

Doar fiindcă adevărul meu nu coincide cu adevărul altora nu înseamnă că e mai bine să-l dosesc. Să mi-l rezerv în exclusivitate în vreme ce-n afară mă limitez la răspunsuri de complezență.

Cam asta am susținut aseară, într-o conversație cu cineva apropiat. M. e de părere că adevărul e overrated; convingerile mele pot diferi radical de convingerile celuilalt care are la rândul său aceeași încredere în veridicitatea argumentelor și a raționamentului propriu. A spune în aceste conditii că eu am dreptate e o inexactitate care va conduce în mod cert la indispoziție și chiar conflicte.

Previzibil, eu am ținut partea onestității. Chiar dacă acceptăm că lumea este un amalgam de tonuri de gri, rămâne mai util să numim exact ceea ce vedem în fața ochilor. Singurul lucru de schimbat e modul – mai atent, mai grijuliu – prin care ne exprimăm punctul de vedere. Viața, încercam eu să explic, s-ar simplifica teribil dacă noi toți am spune mai adesea ce gândim.

Poate am fost eu ieri într-o dispoziție aparte, predispusă la dezbateri. Într-un alt context, m-am arătat neconvinsă de soliditatea mariajelor cunoscute în cercul nostru de cunoștințe. Mi-e imposibil să invidiez un cuplu care are acte dar niciun cont bancar comun. Te iubesc, dar până la PIN. Nu percutez.

Dar asta e doar adevărul meu; ca de obicei schilod, borderline, drogat, speriat.

Că veni vorba, fac depozite constante în contul meu karmic. Mărturisesc că-n sinea mea nădăjduiesc la livrarea divină a dobânzii. Până una alta, mă pregătesc să fug din nou la mare. De data asta voi sta mai mult decât doar un sfârșit de săptămână, voi citi, mă voi bronza, voi bea, voi tremura. Pentru că pot și vreau.

Pe curând.

4 comentarii:

sorin spunea...

la mare deci, frumos

Manjusri spunea...

"Te iubesc, dar pana la PIN" - foarte bine spus. :)
Vacanta placuta!

Anca spunea...

Hmm, ce ar insemna un cont comun? Ca acolo strangem sau ma rog, pastram o suma de bani pe care, la o adica, oricare din noi o poate extrage in liniste si folosi la un moment dat fara acordul celuilalt? Cum verifica contul bancar comun soliditatea sau increderea intr-o relatie? Adica... nu stiu, nu m-am gandit sau stresat niciodata pe tema asta. Fiecare are contul/conturile lui, platim cheltuielile impreuna sau pe rand, la ce-mi foloseste practic un cont comun? Putem face unul pentru copil de exemplu, de economii, de care sa beneficieze cand va creste. Asta nu inseamna ca nu ne stim pin-urile etc. Dar... once again, la ce mi-ar folosi acel cont comun?
ca nu prea il asociez cu vreo demonstratie de iubire ci dimpotriva, de acoperire in caz de.. :))
In rest, sunt de acord :P

Food For Depression spunea...

@Anca: E si asta un punct de vedere... Nu stiu, eu vad casnicia ca o contopire, or asta inseamna ca devenim unul din toate punctele de vedere. Asta am vrut sa zic cu contul :)