vineri, 18 septembrie 2009

Pe strada mea e înnorat

Iar sunt tristă „ca o batistă”, după cum inspirat se alinta o prietenă. Sper din toată inima că tristețea derivă direct din meditație. Asta ar însemna că gândesc prea mult, or cu ambalajul ăsta aș căpăta în ochii mei o notă de distincție :). Începe să mă deprime deprimarea, dacă reușesc să mă fac înțeleasă.

Una din modalitățile de a ieși din borcanul cu melancolie? Cititul oamenilor isteți, pe care îi suspectez că erau în sinea lor cel puțin la fel de triști (unii dintre ei sigur țineau la aparențe mai mult decât mine).
Sunt câțiva scriitori pe care mi-ar fi plăcut mult de tot să îi cunosc. De exemplu să iau cina cu ei, să bem o oranjadă în grădină într-o noapte de vară. Unul dintre ei este fără îndoială de la Rochefoucauld. Mi-l imaginez în coteria lui selectă, angrenat în mondenitățile la care titlul său nobiliar cu siguranță îl obligau și făcând note mentale, uneori observații savuroase. Omul cred că se simțea tare singur:

„Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că n-are logică.”

„Toți avem destulă tărie sufletească pentru a îndura nenorocirile altora.”

„Norocul nu li se pare atât de orb decât celor cărora nu le împărtășește favoarea sa.”

„Răul pe care îl facem nu atrage asupra noastră atâtea persecuții și atâta ură cât ne cășunează trăsăturile noastre bune.”

5 comentarii:

Darael spunea...

Cea mai simpla metoda de iesit din borcan este sa pui acolo in loc (in borcan) dulceata de smochine in locul tau.

Neavand unde sa mai stai, o sa lenevesti in varful patului gustand din dulceata cu pricina.

;)

Mekone spunea...

Din meditație nu are cum să iasă depresie ... din despicatul firului în mai mult de patru, în care sunt și eu specialistă, DA! Ceva nu-ți merge ... Mai lasă-le, fă un inventar al celor bune: sănătoasă? ai job și acoperiș? el e în regulă cu tine sau ...nu?
Nu-mi răspunde mie .... dacă zici da la toate, restul dă la o parte ...... și ia-ți ceva timp pentru tine, că nu știu ce-ți place să faci, văd că doar cititul nu te ajută!!!! Fii un pic și mai egoistă uneori...

Anonim spunea...

„Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că n-are logică.”

E pacat de asta... de pilda eu de cate ori nu imi amintesc un lucru, ma bazez pe logica si pe ceea ce faceam atunci si tin minte eu sau altii sa 'reconstruiesc' trecutul.

Oricum, traim intr-o lume in care majoritatea face totul mecanic, munceste mecanic, vorbeste mecanic, mananca mecanic, se joaca mecanis, iubeste mecanic... Majoritatea nu are nevoie de logica, ci de memorie, sa stie sa faca mecanic.

Anonim spunea...

''baletul mecanic''
de c.p.

Anonim spunea...

butoiul era

urasc asta , sa te lasi coplesit/a de slabiciuni trecatoare, #
doar daca subiectul este bolnav si nu mai poate distinge unde depaseste limita. nu zic asta din rautate ci tocmai pentru ca stiu cat de periculoase sunt starile astea.normal ca si eu le-am avut. au intotdeauna o cauza si tin ,de la saptamani la luni lungi si sinistre si nu-i o joaca . numai ca eu reusesc sa le depasesc prin propriile eforturi pentru ca lupt cu motivele care-au generat-o. motivele sunt intotdeauna foarte reale si tot ce nu ne reuseste ne inspaimanta si se implanteaza in noi ca angoasa nedifinita, ca nu vrem noi s-o definim.
sunt spini adanc infipti in noi. tu trebuie sa-ti iei inima in dinti ,set de pensete ,bandaje si migala,multa liniste si sa incepi sa.i scoti,curge sange,doare dar importantt e ca apoi te vindeci si raman doar cicatrici ca amintiri.alta cale nu e .

depresia e ca mlastinile englezesti, daca vrei metafore, si reuseste sa anuleze coeficiente bunicele de inteligente tocmai pentru ca ea semnalizeaza o slaba inteligenta emotionala,
si viata e frumoasa in toate aspectele ei,noi o uratim uneori, gratuit