joi, 17 septembrie 2009

Sprijinul meu

N-are niciun sens să te frămânți în legătură cu lucruri pe care nu le poți controla.
Unii numesc asta pragmatism, eu o consider credință (apropo, de ce este religia, de fapt credința, un subiect atât de delicat? Crezi sau nu, ești alb sau negru, îți plac merele ori ba. Ce atâta agitație?).
Când mă aflu într-o situație precum cea de ieri, când am dat tot ce-am avut mai bun în mine, îmi dau seama că misiunea mea s-a încheiat. Cum vor primi ceilalți ceea ce sunt/vorbesc/fac/gândesc, nu mai am cum să determin. Eu nu pot decât să descui ușa, să poftesc pe cineva înăuntru, să-i arăt încăperile, să-i ofer o prăjitură. Asta după ce am făcut curat, m-am îmbrăcat frumos, mi-am curățat unghiile și m-am parfumat.
Restul e în mâinile Lui. El trebuie că știe cel mai bine ce trebuie să se întâmple și ce nu, chiar dacă uneori aș da orice pentru o explicație. Ceea ce primesc este ceea ce merit. Și nimeni nu primește altceva decât exact cât poate duce.

5 comentarii:

evergreen spunea...

you're right!

:)

lollitta spunea...

unde functioneaza, merge fara explicatii. cand nu... si acelea pot fi intelese gresit...

Vasile Andreica spunea...

si chiar daca nu poti duce, macar te cunosti mai bine. de pilda, merita sa iubesti, pentru ca vei creste foarte mult, chiar daca finalitatea nu va fi mereu cea asteptata si chiar daca limitele iti vor fi fortate peste masura. cum se zice in sport ca nu progresezi decat jucand cu cei mai buni, asa si in viata si mai ales in dragoste.

Anonim spunea...

nu stiu de ce agita altii pt ..religie, dar mie mi se pare un subiect delicat (si prefer sa nu-l deschid :)) ) pt ca mie.. as putea acum sa incerc sa ma ascund dupa degete dar o s-o zic direct: mie mi se pare ca cei care cred in dumnezeu (mai ales dc ma iau cu biblia, posturile, iadul sub forma de cazan cu smoala) sunt PROSTI de-a dreptul. ca esti alb negru, ca iti plac merele sau nu, te deranjeaza la stomac.. astea mi se par a spune prea putin despre tine. dar dc aud pe cineva spunand ca nu mananca ciocolata, ca tine post... gata, asta a fost. din clipa aia nu mai pot sa ma mai uit la el de rusine ;D
ca e atat de.. tampit

asa ca... eu evit.
dc nu pot sa ma controlez pe mine, controlez discutiile :))

Anonim spunea...

am bifat boring DIN GRESEALA ;D